Kleos Connect
Stationsstraat 8, 8500 Kortrijk
056 200 410

MEDE-EIGENDOM EN APPARTEMENTSRECHT

Overweegt u de aankoop van een appartement? Informeer u dan grondig vooraf. Zo vermijdt u teleurstelling en onverwachte kosten. Wie een appartement koopt, treedt immers toe tot een vereniging van mede-eigenaars, en die hanteert specifieke regels en afspraken. 

Wellicht zijn volgende vragen u niet vreemd... Dien ik als eigenaar van het gelijkvloers bij te dragen in de kosten van de lift? Wat als ik niet kan instemmen met een beslissing van de algemene vergadering? Kan ik als bouwpromotor zonder instemming van de mede-eigenaars nog wijzigingen aanbrengen aan het gebouw of de statuten?

Bonus Advocaten staat ook de syndicus bij om achterstallige bijdragen te vorderen, de algemene vergadering mee voor te bereiden of discussies inzake aansprakelijkheid uit te klaren.

Deze diensten leveren we:

  • Advies en bijstand verlenen aan de vereniging van mede-eigenaars of aan individuele mede-eigenaars: voorbereiding en vertegenwoordiging AV, bijstand van de syndicus, adviesverleningen statuten en beslissingen
  • Syndicus: bevoegdheden en aansprakelijkheden
  • Geschillen: invordering achterstallige bijdragen, vernietiging beslissingen van de AV, verdelingen van de aandelen en/of lasten

Terug naar vastgoedrecht

 

INFORMEER U OVER UW RECHTEN ALS MEDE-EIGENAAR